Ετικέτες

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Tftp /Dhcp Server



Tftpd32 is a free, opensource application which includes DHCP, TFTP, DNS, SNTP and Syslog servers as well as a TFTP client.
The TFTP client and server are fully compatible with TFTP option support (tsize, blocksize and timeout), which allow the maximum performance when transferring the data.
Some extended features such as directory facility, security tuning, interface filtering; progress bars and early acknowledgments enhance usefulness and throughput of the TFTP protocol for both client and server.
The included DHCP server provides unlimited automatic or static IP address assignment.

Tftpd32 is also provided as a Windows service. Tftpd64 is the same application compiled as a 64 bits application.


http://tftpd32.jounin.net/tftpd32_download.html

Tι χρειαζεστε:
Εναν tftp / dhcp server ( http://tftpd32.jounin.net/download/tftpd32.335.zip - Αυτο εδω το μικρο προγραμμα ειναι αρκετο)
Ενα firmware σε μορφη .bin / .bli
Ενα.. μοντεμ
Για αρχη ρυθμιζουμε τον υπολογιστη μας με μια "καρφωτη" IP, ετσι ωστε να βρισκεται στο ιδιο subnet με ενα απο τα 2 προρρυθμισμενα του μοντεμ.

Αρχικα τα speedtouch ακουγαν στην IP 10.0.0.138, ενω αργοτερα προστεθηκε και η 192.168.1.254. Ομως για να μην χαθει η συμβατοτητα προς τα πισω, ολα τα firmware "ακουνε" και στις 2.

Οποτε, ο υπολογιστης μας φτανει να εχει μια IP απο τις 10.0.0.1 εως 10.0.0.254 (εξαιρουμενης της 10.0.0.138) ή 192.168.1.1-192.168.1.253.

Εμεις θα χρησιμοποιησουμε μια απο τις παλιες IP. Δινουμε λοιπον καρφωτα στο υπολογιστη μας την IP 10.0.0.1 και subnet 255.0.0.0.0, οπως φαινεται στην εικονα


Παταμε ΟΚ και συνεχιζουμε με το να ρυθμισουμε τον tftp server.

Φροντιζουμε αρχικα να ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ απο την παρουσια καθε ειδους firewall, καθως θεωρειται βεβαιο πως θα μας εμποδισει απο το να ολοκληρωσουμε τη διαδικασια.

Υστερα τοποθετουμε τα αρχεια του server χυμα στο σκληρο και μαζι μ αυτα τοποθετουμε και το αρχειο (*.bin/*.bli/...) με το firmware, μετονομαζοντας το σε κατι πολυ απλο. Το δικο μου το ονομασα 585v7.bin. Υστερα κανουμε τις ρυθμισεις στον tftp server μας οπως στο screenshot που ακολουθει. Αν εχετε ονομασει το αρχειο καπως αλλιως τοτε φροντιστε να αλλαξετε και το ονομα του αρχειου στο αναλογο πεδιο.


Αν εχουν γινει ολα οπως πρεπει τοτε πατωντας απλα "save" εχετε ο,τι χρειαζεστε απο πλευρας λογισμικου.

Εαν επιθυμειτε να κρατησετε τις ρυθμισεις σας φροντιατε σε αυτο το σημειο να παρετε τα καταλληλα backup.

Υστερα φροντιζετε να απαλλαξετε το μοντεμ/router απο καθε ειδους συνδεση με οποιονδηποτε υπολογιστη ή δικτυο (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ). Κανετε ενα "Hard Reset" κρατωντας πατημενο το αναλογο pin που υπαρχει στο πισω μερος τησ συσκευης για πανω απο 7 δευτ/τα ή μεχρι να κοκκινισει το λαμπακι Power. το αφηνετε να εκκινησει κανονικα και το συνδεετε στον υπολογιστη που τρεχει ο tftp server, στην θυρα Ethernet 1.

Υστερα το κλεινετε ξανα και κρατωντας πατημενο το reset pin, ανοιγετε το μοντεμ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ RESET PIN, μεχρι να αλλαξει χρωμα το λαμπακι power. Μολις αλλαξει χρωμα, τοτε πρεπει να το αφησετε αμεσως.

Καπου εκει το μοντεμ θα παρει ip απο τον TFTP Server και θα ζητησει το αρχειο αυτοματα. Τοτε θα ξεκινησει η διαδικασια μεταφορας του αρχειου, οταν ολοκληρωθει (ειναι πιθανο να μην επιτυχει με την πρωτη φορα) θα κανει τον απαραιτητο ελεγχο και αν το modem αναγνωρισει το αρχειο ως ακεραιο τοτε θα το περασει στη μνημη flash του (θα δειτε να αναβει το λαμπακι ethernet κατα την διαδικασια, ειναι φυσιολογικοτατο).

ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ακομα κι αν δειτε οτι εχει σταματησει καθε μεταφορα αρχειου δεν πρεπει να παρεμβειτε εσεις. Θα γινουν αυτοματα ολες οι απαρατιτητες διαδικασιες και το μοντεμ θα εκκινησει ειτε με το νεο ειτε με το παλιοfirmware...

Αν επιτυχει (θα το καταλαβετε γιατι η ολη διαδικασια επιβεβαιωσης θα καθυστερησει) θα εχετε flashare επιτυχως την συσκευη σας, αν οχι τοτε θα πρεπει να ξαναπροσπαθησετε.

Προσοχη μονο καθε φορα να φροντιζετε να ολοκληρωνει την διαδικασια εκκινησης του το μοντεμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου